Свободно време

Село Кранево е климатолечебно морско селище. Намира се на 2 км. от курорта Албена, до който може да се стигне и пеша по крайбрежната плажна ивица.

Плажовете са от светъл пясък, поддържани и чисти. Морето е плитко и позволява безопасното къпане на деца. В южната част на селото има останки от древна римска крепост и е изграден Национален детски комплекс.

Има автобусни връзки с Балчик, Каварна, Добрич и Варна.

В близост до Кранево, в гр. Балчик е и една от най-голямата забележителност на северното ни Черноморие - „Двореца“. Бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария Александрина Виктория де Единбург (1875 г. – 1938 г.). Резиденцията е построена през 1924 г. В границите й е разположена и Ботаническата градина – другата голяма забележителност на града, която може да посетите докато сте отседнали в Кранево.

Друга голяма забележителност, която може да посетите по време на престоя си в Кранево, отново в Балчик е точно срещу сградата на Историческия музей е тази на Етнографския музей. Музеят се помещава във възрожденска къща, собственост на търговец от Балчик. Тук са изложени предмети от бита, накити, традиционно облекло.

Съвсем близо до Балчик се намира морският курорт Албена. Двете дестинации са свързани с крайбрежната алея „Дамбата”. Тя започва от яхтеното пристанище, преминава покрай Двореца и достига до Албена, като общата й дължина е 7300 м.

На 16 км от Балчик, в близост до село Оброчище, се намира манастирът „Акязълъ баба” – „Св. Атанас”. Местните хора го наричат „текето”(дервишки манастир).

В близост до Кранево е й РОК столицата на България – град Каварна. Недалеч е и резерватът с крепостта и нос Калиакра- природен и археологически резерват и един от „Стоте национални туристически обекта“.

В част от свободното си време може да посетите и град Шабла и Фарът на нос Шабла, разположен на най-източната точка на България. Той е най-високият в България и най-старият автентичен действащ фар в Черноморско-средиземноморския басейн.

Кранево и районът около него предлагат отлични и много разнообразни възможности за настаняване, пълноценна почивка, хранене и развлечения.

 

РЕЙТИНГ В Booking.com 8.8